Balanced Scorecard and Six Sigma Business Scorecard ako nástroje na meranie výkonnosti - Kicáková, Katarína
Six Sigma je metodológia na zlepšenie výkonnosti, je to systém merania. Korporatívna a projektová úroveň implemenácie Six Sigma. Balanced Scorecard (BSC) je manažérsky systém (nielen systém merania), ktorý umožňuje organizáciám ujasniť si svoju víziu a stratégiu a premeniť ich na akciu. 4 perspektívy BSC. Six Sigma Business Scorecard je kompletným systémom podnikového výkonu, ktorý si vyžaduje vedenie na inšpiráciu, manažérov na zlepšovanie a zamestnancov na inovácie s cieľom dosiahnutia optimálnej úrovne ziskovosti a rastu. Porovnanie BSC a Six Sigma Business Scorecard - rozdiely. Potreba Six Sigma v odvetviach, v ktorých je potrebná vysoká spoľahlivosť fungovania jednotlivých komponentov zložitej konštrukcie výrobku (automobilový a letecko-vesmírny priemysel).