Uplatňovanie manažmentu kvality v odvetví služieb - Koreňová, Monika
Príspevok sa zameriava na procesy manažmentu kvality služieb. Dôvody rastu významu kvality služieb. Kvalitná služba a spokojnosť zákazníka. Jednotlivé aspekty, faktory, ktoré ovplyvňujú potreby a očakávania zákazníkov (kritické, taktické, strategické a podporné faktory). Manažment kvality zahŕňa tri dôležité manažérske procesy: plánovanie kvality, riadenie kvaliy, zlepšovanie kvality. Kľúčovú úlohu v procese manažmentu kvality zohráva marketingový prieskum, výsledky prieskumu by mali byť zosumarizované do stručného popisu služby, proces návrhu služby musí vyústiť v podrobnú špecifikáciu. Vývojové trendy na trhu služieb v budúcnosti.