Meranie finančnej výkonnosti podnikov s použitím modelu EVA - Gallová, Jana
Zvyšovanie významu merania finančnej výkonnosti podnikov. Hodnotový prístup k podniku. Základným ukazovateľom hodnotového prístupu je ekonomická pridaná hodnota (EVA), ktorá je založená na kategórii ekonomický zisk. Charakteristika a výpočet ukazovateľa EVA. V rámci výpočtu EVA je pozornosť zameraná na prepočet operačného zisku po zdanení a hlavne na určenie priemerných vážených nákladov na kapitál (WACC).