Najnovšie trendy v teóriách medzinárodného obchodu a vývoj zahraničného obchodu SR od roku 1993 do 2005 - Gofusová, Katarína, 1977-
Stručný prehľad niektorých z nových trendov vo vývoji teórií zahraničného obchodu (monopolistická konkurencia a úspory z rozsahu, oligopolistická rivalita a strategická obchodná politika, produktové cykly a technologické medzery, Upsalov model, internacionalizačná teória, eklektická paradigma, Porterova paradigma) a nové pohľady na danú problematiku. Analýza vývoja zahraničného obchodu SR v rokoch 1993-2005.