Odvodové zaťaženie z pohľadu malých a stredných podnikov - Pavlík, Adrián
Problematika vysokého odvodového zaťaženia malých a stredných podnikov. Porovnanie zdanenia práce v SR s inými krajinami sveta. Úloha malých a stredných podnikov vo vytváraní pracovných miest. Vývoj odvodového zaťaženia z pohľadu MSP na Slovensku v r. 2003 - 2005. Vysoká náročnosť sociálneho systému a vysoký deficit dôchodkových systémov v proreformných krajinách EÚ.