Ako merať efektivitu filantropie ? - Môciková, Renata
Komplexná metodika na meranie firemného darcovstva a komunitného investovania - Štandard komunitného investovania. Metodika vznikla vo Veľkej Británii a používa sa od roku 1994. Používajú ju aj firmy v Kanade, v Austrálii, v ČR. Používanie štandardov v komunitnom investovaní je nevyhnutným predpokladom efektívneho manažovania. Stáva sa naviac solídnym základom pre nastavenie rozpočtu a úspešné reportovanie. Ambíciou projektu zavedenom na slovenskom trhu je poskytnúť firmám prehľad o efektivite ich darcovstva a uľahčiť formulovanie darcovskej stratégie.