Budúcnosť má iba sofistikovaná práca - Šikula, Milan
Kvalitatívne zmeny vo vývoji práce na zvýšenie konkurencieschopnosti v procese globalizácie. Priority konkurencieschopnosti. Dve základné línie v procese zápolenia o pozície konkurencieschopnosti. Nová pozícia štátu. Riziká nízkych miezd. Úspech zaručujú len inovácie. Štatistika Medzinárodnej organizácie práce (ILO). Hodnotenie konkurencieschopnosti slovenskej ekonomiky.