Hodnotenie rozvoja inovácií v SR - Hudák, Matúš
Význam rýchlosti a efektívnosti šírenia inovácií pre rast výkonnosti ekonomiky. Vývoj inovačnej politiky v Európe. Lisabonská stratégia. Ukazovatele výskumu a vývoja. Výdavky na výskum a vývoj v SR. Podiel verejných a súkromných prostriedkov na celkových výdavkoch na výskum a vývoj v SR. Štruktúra zamestnancov vo výskume a vývoji v SR. Zlepšenie podpory výskumu a vývoja v SR - kroky na zlepšenie súčasného stavu: vytvorenie vhodnej štruktúry financovania výskumu a vývoja, prijatie základných písomností a strategických dokumentov, vytvorenie vhodného legislatívneho prostredia, vytvorenie centrálneho informačného systému.