Investície a investičné funkcie - Jurga, Rastislav
Faktory, ktoré ovplyvňujú investície. Pri kategorizácii faktorov vyberá kompex premenných, ktoré sú základnými určujúcimi faktormi. Základné pojmy - miera výnosnosti, diskontovanie. Premenné miery výnosnosti. Investície a dôchodok. Akceleračný princíp. Investície a zisky. Modely prezentované v príspevku nemožno bezprostredne aplikovať na hospodársku politiku, napriek tomu, že sa javia ako účinné.. Priblíženie modelov reálnej ekonomickej situácii komplikuje modely do tej miery, že na ich riešenie nie je možné použiť deterministický aparát matematickej analýzy.