Terorismus a války v dnešním světě - Eichler, Jan
Základné rozdiely medzi terorizmom a asymetrickými vojnami. Atentáty na politických činiteľov. Teroristické útoky dňa 11.9.2001 a Amerikou vyhlásená "globálna vojna proti terorizmu". Vojnou vyvolaný terorizmus: Madrid 2004 a Londýn 2005. Asymetrická vojna a terorizmus v Iraku. Pôsobenie Islamského palestínskeho džihádu a údery izraelskej armády.