Co je a co není vidět v rozvojových statistikách - Horký, Ondřej
Objem rozvojovej pomoci v roku 2005 presiahol 100 miliard dolárov. Finančná pomoc rozvojovým krajinám často preceňovaná. Nerovnosti v teritoriálnom rozdelení pomoci. Sektoriálne problémy. Rozvojová pomoc súkromných darcov nezahrnutá do oficiálnych štatistík. Rozvojová pomoc určená tranzitívnym krajinám. Remitencie a zahraničné investície. Podiel Česka, Slovenska a Poľska na rozvojovej pomoci.