Začína sa boj o emisné kvóty - Marčan, Peter
Slovenské podniky si pomaly zvykli na fakt, že v plánoch musia počítať aj s kvótami na emisie oxidu uhličitého. Hospodárenie s kvótami. V Bruseli sa schyľuje k tvrdej diskusii ohľadom kvót. Do konca roku 2006 by mali byť schválené tzv. alokačné plány členských krajín na roky 2008-2012. Slovensko už komisii návrh alokačného plánu poslalo. Predstavy Slovenska verzus predstavy Európskej komisie.