Plyn pre Ukrajinu: cena za nízku cenu - Pressburg, Adrian Peter
Rusko zvýhodňuje Ukrajinu v cenách dodaného plynu oproti európskym odberateľom. Gazprom, pološtátny koncern, má na starosti dodávku plynu pre domovskú krajinu aj zahraničie. Rozdielne ceny plynu pre domácich a pre zahraničie. Gazprom predstavuje ťažného koňa pre ruskú ekonomiku. Európska únia prehodnocuje svoju energetickú politiku - hľadanie spoločných krokov členských štátov, diverzifikácia zdrojov.