Globalizace terorismu: staronový fenomén - Závěšický, Jan
Vysvetlenie pojmu terorizmus. Teritoriálne obmedzený a teritoriálne neobmedzený terorizmus. Charakteristika pojmu globalizácia. Globálny vplyv terorizmu. Súvislosť medzi kľúčovými aspektami vývoja ľudskej spoločnosti a terorizmom. Boj proti terorizmu.