Vývoj komerčného poisťovníctva v Českej republike v rokoch 1995-2004 - Kafková, Eva
Posúdenie stavu a vývoja českého poistného trhu v období 1995-2004. Výrazné úspechy - modernizovali sa poistné produkty, distribučné kanály, uskutočnila sa potrebná transformácia poistných účelových fondov na technické rezervy poisťovní, vrátane legislatívnej úpravy druhov rezerv, možných foriem a limitov pre ich umiestnenie, vo zvýšenej miere sa využíva aktívne zaistenie. Všetky vybrané základné ukazovatele sa vyvíjali pozitívne, rástlo predpísané poistné v jednotlivých odvetviach, poistenosť, objem technických rezerv, zmeny nastali aj v štruktúre investičného portfólia. Zvýšenie ratingu niektorých poisťovní.