Rozhodovacie úlohy v podnikoch a ich informačné zabezpečenie - Grell, Michal
Predmet rozhodovania. Aplikácia kvantitatívnych metód v rozhodovaní. Informačný systém na podporu rozhodovania (ISPR). Základná charakteristika ISPR a všeobecná štruktúra. Hierarchický diagram informačných funkcií rozhodovania. Možnosti použitia ISPR. Bilančné modely. Grafické modely. Modely teórie hier. Simulačné modely.