Sociálna, spoločenská zodpovednosť obchodu, obchodného podniku na začiatku 21.storočia - Viestová, Kristína
Spoločenská zodpovednosť obchodného podniku a obchodníka daná zodpovednosťou obchodu k spoločnosti, k jej hmotnému zabezpečeniu, k usporiadaniu vzťahov k spoločnosti a určená stupňom vývoja spoločnosti. Názory na spoločenskú zodpovednosť v dejinách všeobecne a v dejinách obchodu. Otázka, či spoločenská zodpovednosť obchodu je verejným záujmom. Spoločenská zodpovednosť obchodu a obchodníka v teórii obchodu. Proklamovanie spoločenskej zodpovednosti obchodného podniku formou charity.