Vývoj IFRS v oblasti oceňovania aktív a záväzkov - Meluchová, Jitka, 1965-
Problematika týkajúca sa oceňovania je v IFRS stále nedostatočne a nesystémovo riešená napriek tomu, že oceňovanie patrí k najdôležitejším problémom účtovnej teórie a praxe. V prostredí IFRS proti sebe stoja dve základné koncepcie - oceňovanie majetku a záväzkov na podklade historických cien a oceňovanie na báze trhových cien. Tlak investorov vyžadujúcich prechod od oceňovania v historických cenách k oceňovaniu vo fair value /reálnej hodnote/. Výsledky doterajšieho výskumu v tejto oblasti. Oceňovanie pri prvotnom vykázaní - možné alternatívy oceňovacích základní. Navrhované zmeny oceňovania pri prvotnom vykázaní, ich cieľ.