Riadenie ľudských zdrojov a personálne stratégie - Vidová, Jarmila, 1967-
Rozdielne prístupy k riadeniu ľudských zdrojov v súlade so zámermi organizácie. Personálne stratégie podľa niektorých autorov. Personálne metódy s univerzálnou účinnosťou: 1. Činnosti zamerané na určenie pracovných miest 2. Výkonové odmeňovanie 3. Komunikácia so zamestnancami. Metodológia prístupu k formulovaniu personálnych stratégií.