Majetok v obchodnej spoločnosti v roku 2006
Obchodným majetkom sa podľa Obchodného zákonníka nazýva súhrn všetkých foriem majetku. Do obchodného majetku na účely tohto zákona patrí hmotný majetok (budovy, stavby, strojné zariadenia, materiál, tovar, peniaze a iné) a nehmotný majetok (veci, pohľadávky, rôzne práva a peniazmi oceniteľné iné hodnoty, ktoré patria podnikateľovi a slúžia alebo sú určené na podnikanie). Aký majetok môže daňový subjekt odpisovať. Kto má nárok na odpisovanie majetku. Z akej ceny je možné majetok odpisovať. Reprodukčná obstarávacia cena. Hmotný a nehmotný majetok vylúčený z odpisovania. Spôsoby odpisovania. Daňové odpisy. Účtovné odpisy kontra daňové. Osobitný spôsob odpisovania - časová metóda.