K vybraným otázkam zamestnanosti a výkonnosti ekonomiky SR v procese globalizácie - Blašková, Mária
Vplyv globalizácie na národné ekonomiky. Výkonnosť ekonomiky Slovenskej republiky v globalizačnom procese. Riziká a pozitíva globalizácie. Zaostávanie výkonnosti ekonomiky Slovenskej republiky v porovnaní s krajinami Európskej únie, OECD a Vyšehradskej štvorky. Problém zamestnanosti vo väzbe na Lisabonskú stratégiu. Lisabonská stratégia pre Slovensko. Hlavný strednodobý cieľ na slovenskom trhu práce.