Evaluation of the agricultural advisers' knowledge and assessment of the entrance expectations coefficient - Andrýsková, Jana
Poľnohospodárske poradenstvo je pre mnohých poľnohospodárov jedinou cestou, ako dosiahnuť peniaze zo štátnych, či európskych zdrojov. Vzdelanie a schopnosti agroporadcov tak tvoria jeden z priamych determinantov ekonomickej úspešnosti poľnohospodára. Kompetencia k poľnohospodárskemu poradenstvu (AAC-Agriculture Advisory Competence) ako merateľná veličina udávajúca znalosti a schopnosti agroporadcu. Mieru AAC je možné priebežne aktualizovať na základe daných kritérií. Optimalizácia poradenských aktivít pomocou nových technológií. Systémy riadenia poradenstva - základné moduly, princípy testovania.