Financovanie podnikania v MSP prostredníctvom Venture Capital - Pavlík, Adrián
Malé a stredné podniky (MSP) nemajú dostatočný majetok ani kapitálové zabezpečenie, a preto z hľadiska veriteľov tvoria vysoko rizikový segment. Rozvoj firiem a ich podnikania v konkurenčnom prostredí informačnej spoločnosti závisí do značnej miery na schopnosti stotožniť sa s vedomosťami ľudských zdrojov a využívať ich vedomosti, zručnosti a skúsenosti lepšie a rýchlejšie ako konkurencia. Pre MSP, ktoré nemajú dostatok finančných zdrojov na podnikanie sa otvára priestor pre privátnych investorov spravujúcich rizikový kapitál. Venture capital fondy.