Income elasticity of demand within individual consumer groups and the level of income elasticity of the entire market demand - Syrovátka, Pavel
Vymedzenie matematického vzťahu medzi príjmovou elasticitou trhového dopytu a hodnotami príjmových elasticít u dopytových funkcií jednotlivých spotrebiteľských skupín, ktoré sa vyskytujú na danom trhu. Určenie tohto vzťahu sa uskutočnilo za predpokladu lineárnej aproximácie jednotlivých dopytových funkcií. Okrem odvodenia a aplikácie skúmaného vzťahu sú v článku naznačené niektoré ďalšie možnosti jeho využitia pri analýze spotrebiteľského chovania.