Implementácia SOP priemysel služby v priorite 2 Rozvoj cestovného ruchu - Mišúnová, Ema
Slovensko disponuje nesmiernym prírodným a kultúrno-historickým potenciálom pre rozvoj cestovného ruchu. Kvalita poskytovaných produktov a služieb nenadobudla patričnú úroveň a ďaleko zaostávame za susednými krajinami. Rozvoj cestovného ruchu vyžaduje veľkú podporu zo strany kompetentných orgánov zameranú na rôzne oblasti svojho rozvoja. Sektorový operačný program "Priemysel a služby" má pre cestovný ruch niekoľko cieľov: rast investícií v odvetví cestovného ruchu, vytvorenie nových pracovných miest v regiónoch s vysokou mierou nezamestnanosti a rast príjmov z cestovného ruchu.