Zhodnotenie nominálnej a reálnej konvergencie SR na ceste do EMÚ - Vargová, Viktória
Zhodnotenie dvoch významov hospodárskej konvergencie. Klasifikácia konvergentných kritérií. Hodnotenie plnenia kritérií nominálnej konvergencie Slovenskej republiky: inflácia, deficit verejných financií, kritérium verejného dlhu, dlhodobá úroková miera, stabilita výmenného kurzu. Hodnotenie plnenia kritérií reálnej konvergencie Slovenskej republiky: vývoj výkonnosti ekonomiky, otvorenosť ekonomiky, trh práce a zamestnanosť, štruktúra hospodárstva slovenskej ekonomiky, výhľad výkonnosti a cenovej hladiny a otvorenosti ekonomiky, štrukturálne a inštitucionálne reformy. Hlavné indikátory reálnej konvergencie.