Špecifiká ohodnocovania bánk - Jakubec, Miroslav
Charakteristika banky ako finančnej inštitúcie (Zákon č. 483/2001 Z. z. o bankách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov). Prístupy pri ohodnocovaní banky – majetkový prístup, trhové porovnanie, výnosové ohodnotenie. Finančná analýza banky pri ohodnocovaní podnikov jej cieľ, ukazovatele a ich porovnanie. Postup stanovenia odčerpateľných zdrojov pri ohodnocovaní banky. Disponibilný peňažný príjem ako odčerpateľný zdroj. Metódy stanovenia úrokovej miery. Metóda vážených priemerných nákladov kapitálu (WACC – Weighteed average cost of capital). Model založený na oceňovaní kapitálových aktív (CAMP – Capital asset pricing model).