Teória transakčných nákladov a jej vplyv na stratégie nadnárodných spoločností - Lesáková, Dagmar, 1949-
Hodnotenie pretrvávajúcej relevantnosti teórie transakčných nákladov a internalizácie vo svetle rastúcej kritiky prác zaoberajúcich sa rôznymi aspektami transakčných nákladov. Východiská teórie internalizácie. Analýza nákladov komunikácie.