Globalizácia a jej vplyv na rozhodovanie podniku o vstupe na zahraničný trh - Gofusová, Katarína, 1977-
Pojem globalizácia a jeho definície. Význam globalizácie, charakteristika globalizácie. Vplyv globalizácie na rozhodovanie o vstupe na zahraničný trh. Základné možnosti podniku, ktorý chce vstúpiť a byť konkurencieschopný v medzinárodnom prostredí - medzinárodná stratégia, multinacionálna stratégia, globálna stratégia, transnacionálna stratégia, etnocentrizmus, polycentrizmus, geocentrizmus. Faktory, ktoré determinújú výber formy vstupu na zahraničný trh - faktory zahraničného trhu, domáceho trhu, podnikové faktory.