Dvojsektorový makroekonomický model - Jurga, Rastislav
Formulácia a riešenie dvojsektorového makroekonomického modelu, pričom prvý sektor predstavuje výrobu investičných statkov a druhý sektor predstavuje výrobu spotrebných predmetov s cieľom nájsť rovnovážne hodnoty všetkých vyšetrovaných premenných. Pri formulácii a riešení modelu sú používané metódy diferenciálneho počtu funkcie jednej a viac premenných, ktoré modelovým prístupom popisujú študovanú ekonomickú realitu.