Dopady eura na Slovensku - Izáková, Katarína
Porovnanie jednotlivých výhod, t.j. odstránenie transakčných nákladov, kurzové riziko, zníženie nákladov kapitálu, zvýšenie zahraničného obchodu a nevýhod , t.j. strata nezávislej menovej politiky, náklady spojené s procesom zavedenia eura, zníženie hodnoty úspor a iné nekvantifikovateľné riziká a obavy zavedenia eura pre slovenské hospodárstvo. Číselné vyjadrenie niektorých nákladov a prínosov zavedenia eura.