Štátne zásahy v zdravotníctve - Vojteková, Viera
Tri hlavné nástroje, ktoré používa štát na ovplyvňovanie ekonomiky. Štátne zásahy do zdravotníctva formou regulácií a výdavkov, vyhlášiek a zákonov. Cieľ zdravotnej politiky štátu. Regulácia vzťahov a cien medzi poisťovňami a poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti. Otázka kvality zdravotnej starostlivosti. Reformné zásahy štátu do prevádzkovania lekární.