Ekonomika a marketing kultúry v historických súvislostiach - Tajtáková, Mária
Vzájomná spätosť a závislosť medzi hospodárskym vývojom a kultúrou. Prvé ekonomické pohľady na kultúru. Teória amerických ekonómov W. Baumola a W. Bowena - teória otvárajúcich sa nožníc. Negatívny vplyv trhového prostredia na kultúru a dôležitosť jej financovania z mimo trhových zdrojov. Interpretačné umenie z ekonomického hľadiska označované za neprogresívny sektor. Uplatnenie marketingu v kultúre. Medzinárodné organizácie a časopisy venujúce sa problematike marketingu kultúry a umenia. Ekonomika a manažment kultúry v transformujúcich sa krajinách.