Sankciám chýbajú pravidlá - Krčmáriková, Lea
Hľadanie ochrany občanov pred nekvalitnými potravinami. Nový potravinový zákon - pokuty do 50 miliónov a zásada raz a dosť. Nejasné pravidlá novo navrhnutého zákona. Zákon vyčleňuje tri stupnice pokút. Zákon nespresňuje konkrétne sumy pri rôznych mierach priestupkov. Zákon neustanovuje ako rozlišovať pri udeľovaní pokút napríklad veľké siete a malé prevádzkárne. V týchto situáciách by mal rozhodovať inšpektor.