Brusel definuje svoje vzťahy s Pekingom - Pressburg, Adrian Peter
Európska únia už tri roky označuje Čínu ako strategického hospodárskeho partnera. Európska únia chce od Číny, aby viac nakupovala ako dovážala, aby sa tak naplnilo vzájomné partnerstvo. Čína sa stala priemyselnou dieľňou sveta a za posledné štvrťstoročie dosahuje prudký rozvoj i vďaka zvyšovaniu objemu vývozu. Dovoz z Číny postihuje veľkých i malých výrobcov všetkých sektorov v krajinách EÚ. Obranná politika Európskej únie - ochranné clá. Nová stratégia EÚ voči Číne.