Priemysel SR a jeho dopad na životné prostredie - Urblíková, Daniela
Pozitívne trendy v environmentálnej účinnosti priemyslu sa prejavujú vo využívaní povrchových a podzemných vôd v priemysle, pri vypúšťaných odpadových vodách z priemyslu. Negatívny vývoj v environmentálnej účinnosti priemyslu sa prejavuje v oblasti množstva vyprodukovaných odpadov uvedeným rezortom. V porovnaní s ostatnými krajinami EÚ je environmentálna účinnosť na Slovensku stále nízka.