Znalostná ekonomika ako východisko rastu konkurencieschopnosti SR - Baláž, Peter
Veľké zmeny na svetových trhoch s nástupom Číny a Indie. Snahy o zabezpečenie dlhodobej prosperity ekonomiky Slovenska a znalostná ekonomika. Význam výchovno-vzdelávacieho a vedecko-výskumného potenciálu krajiny. Transformácia vzdelávacieho systému smerujúceho k uplatňovaniu znalostnej ekonomiky. Katastrofálna finančná situácia slovenského vzdelávacieho systému. Analýza medzinárodného ekonomického prostredia potvrdzuje, že budovanie znalostnej ekonomiky je strategickou úlohou, ktorá môže byť úspešne zavŕšená v priebehu 2-3 dekád.