Právna úprava, štruktúra a organizácia Skupiny Svetovej banky - Jurík, Roman
Stručná chronológia inštitúcií, ktoré tvoria Skupinu Svetovej banky. Medzinárodná banka pre obnovu a rozvoj (IBRD) - rozvojová pomoc štátom, ktoré nepatrili medzi najchudobnejšie. Medzinárodná finančná korporácia (IFC) a Medzinárodné rozvojové združenie (IDA) - podpora rozvojových krajín. Mnohostranná agentúra pre investičné záruky (MIGA) - poskytovanie záruk na pôžičky. Orgány inštitúcií Svetovej banky. Kapitál a hlasovanie. Členstvo v Skupine Svetovej banky.