Konkurencieschopnosť pracovnej sily - Valach, Eugen
Stručný náčrt okolností, ktoré môžu vplývať na dosahovanie cieľov vo zvyšovaní konkurencieschopnosti ekonomiky z pohľadu konkurencieschopnosti pracovnej sily naznačuje, že ťažisko problému spočíva predovšetkým v prístupe jednotlivcov k formovaniu svojich formovateľných vlastností, medzi ktorými významnú úlohu zohráva vzdelanie. Zmeny v obsahu a charaktere práce, ako dôsledku globálnych zmien, formovanie nových ekonomických podmienok, charakterizovaných ako nová ekonomika. Aj v nej zostáva rozhodujúca úloha ľudských zdrojov. Vzdelanie ako základ konkurenčnej schopnosti.