Alternatívne formy financovania verejnej dopravnej infraštruktúry ako faktora podporujúceho rozvoj regiónu - Némethyová, Lucia
Kvalitný dopravný systém ako účinný nástroj európskej a štátnej regionálnej rozvojovej politiky. Budovanie a skvalitňovanie dopravnej infraštruktúry závisí od disponibilných finančných zdrojov. Alternatívne spôsoby získavania dodatočných peňažných prostriedkov: zapojenie konečných užívateľov do financovania rozvoja dopravnej siete formou spoplatňovania používania dopravnej cesty a spolupráca súkromného a verejného sektora na navrhovaní a budovaní dopravnej infraštruktúry.