Aplikácie a skúsenosti španielskeho modelu v rozvoji vedy, výskumu a v regionálnom rozvoji - Mečár, Miroslav
Analýza vedecko-technologického systému Španielska a význam aplikácie vedeckých poznatkov a nových technológií pre národné hospodárstvo krajiny v kontexte Európskej únie. Problémy vo fungovaní väzieb medzi verejným a súkromným sektorom. Regionálne disparity na poli výskumu a vývoja.