Vedecko-technická politika Európskej únie - Mečár, Miroslav
Vedecko-technická politika Európskej únie odráža filozofiu subsidiarity. Na úrovni EÚ sa vykonáva tá časť výskumu, ktorú nie je možné efektívnejšie vykonávať na národnej a regionálnej úrovni. Vedecko-technická politika sa aplikuje na viacerých úrovniach výskumu. Inštitucionálne zabezpečenie vedecko-technickej politiky EÚ. Rámcové a menšie programy osobitného zamerania pre výskum a vývoj.