Ekonomická přidaná hodnota a mikroekonomie - Kolařík, Rostislav
Charakteristika a výpočet ekonomického ukazovateľa EVA – ekonomická pridaná hodnota. Moderné prístupy – alternatívne teórie podniku a ekonomický zisk. Charakteristika kapitálu ako výrobného faktora a ekonomický ukazovateľ EVA. Analýza implicitných nákladov podniku a EVA. Vzťah rizika a výnosu. Metódy a princípy stanovenia výšky rizika a požadovanej rizikovej prémie.