Nové trendy vo vývoji kultúry na Slovensku z hľadiska estetického a hodnotového - Litomerický, Juraj
Zmeny v oblasti kultúry po roku 1989 na Slovensku. Vplyv médií a ľudí v nich pracujúcich na formovanie kultúry. Medializácia negatívnych hrdinov. Kultúra jazyka - kultúra vyjadrovania sa. Negatívny obraz Slovenska v americkom filme Hostel. Vytláčaný pohľad na vnútorný svet človeka. Mladý divák ako konzument. Dôraz na výchovu detí v zmysle pozitívneho prístupu k životu. Negatívny vplyv americkej kultúry.