Daňová reforma v Slovenskej republike z hľadiska podnikateľskej sféry i občanov - Ďurinová, Ivona, 1964-
Daňové reformy a ich vplyv na daňovníkov SR. Zmeny v daňovej oblasti z hľadiska podnikateľskej sféry. Prieskum vnímania zmien v daňovej oblasti podnikateľskými subjektami. Výsledky prieskumu za oblasť zdaňovania príjmov: spravodlivosť rovnej dane, prehľadnosť a zrozumiteľnosť zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov, správnosť vypustenia výnimiek a úľav a oslobodení, vplyv novej právnej úpravy na reklamnú činnosť, vplyv novej právnej úpravy zdaňovania príjmov na investičné aktivity podnikateľov, hodnotenie právnej úpravy odpisovania, hodnotenie podmienok umorovania straty, vplyv rovnej dane na daňové úniky, najväčšie negatíva. Výsledky prieskumu za oblasť dane z pridanej hodnoty: prehľadnosť a zrozumiteľnosť zákona č.222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty, zavedenie jednej sadzby DPH, najväčšie pozitíva a negatíva.