Príprava manažérov na prácu v medzinárodnej firme - Knapik, Peter
Málo pozornosti sa venuje rozvoju ľudských zdrojov (zamestnancov) globálnych firiem (nositeľov globalizácie). Tréningové postupy. Modely prípravy. Metódy interkultúrneho tréningu. Typológia kurzov poriadaných vo firemnej praxi. Výber tréningovej metódy. Bariéry zvyšovania účinnosti vzdelávania vo firemnej praxi. Postojová metóda. Adaptívna (spoločenská) metóda. Percepčné dispozície. Cielené uspokojovanie potrieb.