Nové výzvy obchodnopolitického prostredia pre Slovensko v rámci rozšírenej Európskej únie - Kosír, Igor
Sieť partnerstiev a strategickej obchodnej spolupráce Európskej únie. Nové rámce a možnosti obchodnej spolupráce Slovenska po vstupe do EÚ. Strategické partnerstvo EÚ s Ruskou federáciou. Rozvoj vzťahov s krajinami Stredomoria. Vzťahy s americkými krajinami transatlantického regiónu. Vzťahy s krajinami najľudnatejšieho kontinentu - Ázie.