Teórie internacionalizácie - Uppsalský model - Honaizer, Marián
Internacionalizácia firmy a intenzita jej zapojenia do medzinárodného podnikania je náročným procesom, ktorý zahŕňa širokú škálu strategických rozhodnutí. Uppsalský model (model U) - jeden z najviac citovaných a testovaných modelov procesu internacionalizácie. Základné prvky Uppsalského modelu internacionalizácie. Vzťah medzi premennými v Uppsalskom modeli. Prípadová štúdia Cortizo Aluminios.