Poisťovne majú v transparentnosti čo doháňať - Brondošová, Jana
Klient, ktorý má peniaze v banke vie presne z výpisov a bankových cenníkov vyčítať, koľko ho bankové služby stoja. Pri životnom poistení to tak nie je - neprehľadnosť a netransparentnosť v poplatkoch, ktoré poisťovne klientom účtujú. Sporenie prostredníctvom životnej poistky je v porovnaní s investovaním priamo prostredníctvom podielového fondu drahšie. Poplatky za investovanie sú často skryté a vysoké. Konkurencia si malú transparentnosť životného poistenia všíma.