Znalostne orientované podniky - Tuma, Miroslav
Charakteristika a podstata stratégie znalostnej ekonomiky. Znalostne orientovaný podnik, jeho znaky a prvky. Medzinárodné poznatky z riadena znalostí na úrovni podnikov napríklad: využitie virtuálnych tímov, Engineering books of knowledge, riadenie znalostí na rozvoj inovácií a ich propagáciu. Inovácie ako výsledok kolektívnych procesov. Možnosti koordinácie rozvoja znalostí cestou sieťových štruktúr – Knowledge cycling model, memorandum porozumenia. Bod inovačnej rovnováhy (innovation fulcrum).